A Nábojról

Verseny

A Náboj Fizika egy nemzetközi verseny középiskolásoknak, melyen ötfős csapatok képviselik iskolájukat. A verseny teljes hossza 120 perc, ezalatt kell a csapatoknak a lehető legtöbb feladatot megoldani.

A verseny elején minden csapat 8 feladatot kap. Amint egy csapat helyesen megoldja bármelyik feladatot, újat kap. A feladatok megoldásai általában számszerűek. Az a csapat nyer, amelyik a legtöbb feladatot oldja meg a verseny ideje alatt.

Részletesebb leírásért keresd a Szabályok menüt: Szabályok.

A feladatokról

A verseny nehézsége egyaránt megfelel a fizikaversenyekben még tapasztalatlanoknak és a Nemzetközi Fizika Diákolimpia résztvevőinek is. Ezt a feladatok nehézség szerinti sorrendbe állításával érjük el. A Náboj feladatai jelentősen különböznek a tankönyvi rutinfeladatoktól, amik általában egy adott módszer direkt alkalmazását igénylik. Ezzel szemben a Náboj feladatok megoldásához találékonynak és kreatívnak kell lenni. A siker nem csak a csapattagok egyéni képességeitől függ, hanem az együttműködésük hatékonyságától is. A képzelőerő és a logikus érvelés megerősítésén túl a verseny szervezőinek célja, hogy a fizika rejtett szépségeit is bemutassák.

A feladatok megfelelő szakmai színvonalát a Trojsten Levelezős Fizika Szeminárium szervezői garantálják..

Kategóriák

A csapatok két kategóriában versenyeznek: Junior és Szenior. A Junior kategóriába olyan csapatok jelentkezését várjuk, melyek minden tagja legfeljebb a négyosztályos középiskola második évfolyamába jár (vagy ennek megfelelő évfolyamba 5, 6 vagy 8 osztályos középiskolában). A Szenior kategóriába bármilyen korú középiskolásokból álló csapat jelentkezhet.

Nevezési díj

Idén a részvétel ingyenes!

Díjak

A legjobb csapatok díjakat és oklevelet kapnak.

Eredmények


Nemzetközi:Magyarország: